Як безкоштовно обміняти звичайні лампи на світлодіодні — в січні стартує масштабна бюджетна програма

«Укрпошта» опублікувала механізм обміну ламп на світлодіодні, який передбачає попередню реєстрацію та наявність паспорта для обміну.

обміняти лампи на світлодіодні

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

За повідомленням держпідприємства, обміняти лампи і у відділеннях «Укрпошти» можна буде з кінця січня. За урядовою програмою матимуть змогу обміняти п’ять ламп розжарювання на п’ять світлодіодних (LED) ламп двох типів цоколю ламп Е27 та Е14. 

Гроші (30 млн євро) на закупівлю LED-ламп надає ЄС. Перша партія з 15 млн ламп надходитиме поступово впродовж декількох тижнів. У першу чергу, через найбільший ефект економії будуть забезпечуватися обласні центри і великі міста. До кінця лютого лампи мають надійти і до найменших сіл.

Перед масовим запуском буде бета-тестування реєстрації на обмін ламп у застосунку Дія. Після його завершення проєкт запуститься в звичайному режимі.

Як безкоштовно обміняти звичайні лампи на світлодіодні

  • Потрібно бути громадянином України віком від 18 років, мати паспорт, код платника податків та справні лампи розжарювання для обміну;
  • Людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення Укрпошти та проводить там їх обмін на нові енергозберігаючі на вибір з цоколем Е27 та Е14;
  • обмін буде відбуватись у два способи - з попереднім замовленням і без нього. Якщо попередньо зробити замовлення ламп через застосунок Дія, то вони гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти п’ять робочих днів після отримання підтвердження з мобільного застосунку Дія. Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за їх наявності;
  • при оформлені заявки через застосунок Дія треба буде обрати відділення і вказати необхідну інформацію;
  • за деякий час після подачі заявки людині автоматично на телефон надходить повідомлення про можливість отримання ламп в обраному відділенні. В цьому випадку отримання ламп здійснюється за номером заявки.
 

Якщо людина не забрала замовлення впродовж 5 робочих днів, воно анулюється.

При обміні в «Укрпошті» фіксують паспортні дані людини, другий раз вона провести обмін не зможе.

Якщо людина не має можливості замовити лампи через застосунок Дія, то вона має прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання не більше 5 шт. За наявності вільних LED ламп буде здійснено обмін.

Обмін проводиться виключно на справні лампи розжарювання.

Якщо людина вдома виявить, що одна чи декілька з отриманих діодних ламп не працюють, то в неї буде можливість замінити їх на інші діодні лампи. Такий обмін можна здійснити один раз, повертати несправні лампи потрібно в пакуванні від виробника. Без упаковки обмін не здійснюється.

За інформацією Укрпошти

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді