Мінекономіки пропонує скасувати 47% ліцензій та дозволів – почнуть з охорони праці та експортних операцій

Міжвідомча робоча група рекомендувала Кабміну скасувати значну частину дозволів, ліцензій, декларацій погоджень тощо.

Мінекономіки пропонує скасувати 47% ліцензій та дозволів

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

За інформацією Міністерства економіки на засідання групи усього запропоновано скасувати 47% ліцензій і дозволів.

«Роботу розпочинаємо з інструментів, якими опікується Міністерство економіки. Майже половина з них буде ліквідована, а решта – осучаснена. В подальшому МРГ опрацює інструменти регулювання, що належать до сфери компетенції інших органів влади. Наше завдання – дати бізнесу економічну свободу», – зазначила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

На сайті Мінекономіки наведені приклади для спрощення умов ведення бізнесу. Кілька з них – в сфері трудових відносин та безпеки праці. Досі чинні норми про погодження з Держпраці Інструкції про порядок прибирання пилу у виробничих приміщеннях та Графіку аналізу повітря на робочих місцях на запиленість і загазованість. Пропонується скасувати ці норми.

Також запропоновано скасувати:

  • дозвіл на реекспорт товарів, що походять з інших країн;
  • погодження для видачі ліцензій на здійснення експортних операцій з нафтою сирою українського походження та газу природного у газоподібному стані українського походження за зовнішньоекономічними контрактами (договорами);
  • індивідуальні (разові ліцензії) в сфері експорту-імпорту.

Рекомендовано оптимізувати, оцифрувати і спростити близько третини інструментів, що належать до сфери компетенції Мінекономіки. Частину інструментів державного регулювання господарської діяльності рекомендовано передати до інших міністерств та відомств.

Нагадаємо, в минулому році 

Уряд затвердив Методику розрахунку плати за видачу ветеринарних документів та виключив видачу ветеринарних документів з переліку адміністративних послуг.

За інформацією Мінекономіки

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8639

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19065

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді