Нові зміни у розрахунково-касовому обслуговуванні розпорядників

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
17 березня набула чинності постанова Кабміну «Про внесення змін до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

зміни у розрахунково-касовому обслуговуванні

ВИРОБНИЧИЙ КАЛЕНДАР 2023

Розрахунково-касове обслуговування розпорядників/одержувачів бюджетних коштів здійснюється органами Казначейства з урахуванням особливостей, які визначає пункт 20 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Перелік рахунків, документи для організації доступу до СДО «Клієнт казначейства — Казначейство» та автоматизованої системи подання електронної звітності з 17.03.2023 можна подавати до органу Казначейства у вигляді сканованої копії паперового документа за умови її підписання з використанням КЕП керівника розпорядника/одержувача бюджетних коштів. Це можуть зробити ті розпорядники/одержувачі, які уклали з Казначейством договір про дистанційне розрахункове обслуговування з використанням ПТК «Клієнт казначейства — Казначейство».

Ще однією новацією є заборона для контролюючих органів, у т. ч. органів Казначейства, застосовувати до розпорядників/одержувачів бюджетних коштів сектору національної безпеки і оборони такий вид стягнення як зупинення операцій з бюджетними коштами за порушення бюджетного законодавства. З 17.03.2023 операції з бюджетними коштами для них не зупинятимуть.

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24051

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26450

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді