З 22 березня розпочався другий етап виплат інвалідам війни — що треба зробити

Міністерство у справах ветеранів та Червоний Хрест України продовжують виплати ветеранам, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни.

виплати допомоги інвалідам війни

ВИРОБНИЧИЙ КАЛЕНДАР 2023

Мінветеранів повідомляє, що розпочався збір заяв від наступних 15 тисяч ветеранів війни, які мають право на виплати за цією програмою. Заява на отримання грошової допомоги подається через інформаційний ресурс Е-ветеран.

Особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи зможуть отримати грошову допомогу одноразово одним платежем на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць. Виплати будуть здійснюватися протягом чотирьох місяців незалежно від отримання ними інших видів допомоги.

Раніше повідомлялося про модернізацію порталу та вдосконалення механізму обробки заяв.

Як інвалідам війни отримати грошовому допомогу від Червоного Хреста

  1. Проект поширюється на повнолітніх громадян України, які мають статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи. Відомості про інваліда мають бути внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
  2. Для подання заяви в електронному вигляді потрібно мати електронний підпис, після чого перейти на сторінку веб-сайту eveteran.gov.ua.
  3. На сайті перейдіть за посиланням «Надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни».
  4. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.
  5. Перевірте своє прізвище, ім'я, по-батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та зазначте свій міжнародний номер банківського рахунку IBAN, номер телефону та адресу електронної пошти. Якщо у вас немає банківського гривневого рахунку, ви можете відкрити його в одному з банків на вибір та дізнатися його міжнародний номер IBAN. Якщо міжнародний номер банківського рахунку IBAN змінився, необхідно подати нову заяву на веб-сайті eveteran.gov.ua.
  6. Перед тим, як надіслати заяву, повторно перевірте свої дані та надайте згоду на обробку та передачу даних про себе для отримання грошової допомоги від міжнародної організації.
  7. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де буде верифіковано наявність статусу ветерана війни у особи з інвалідністю І або ІІ групи. Якщо особа відповідає цьому критерію, тоді знеособлені дані заявника в автоматичному режимі передаються до Червоного Хреста України для подальшої виплати грошової допомоги на вказаний у заяві банківський рахунок.

Повідомлення про нарахування або відмову не буде надсилатися заявникам з міркувань безпеки даних ветеранів війни. Тому у разі неотримання виплати у зазначений термін телефонуйте до Мінветеранів за номером: +380 (63) 688-95-96.

Подача заявки на отримання грошової допомоги – безкоштовна та заповнюється отримувачем самостійно. Не передавайте свої особисті дані третім особам!

Важливо: Мінветеранів деперсоналізує подавача заяви як ветерана війни і передає його дані у зашифрованому вигляді для здійснення виплат до компанії «РедРоуз Сі Пі Ес Лімітед».

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України спростив подання заяви на виплату одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих Захисників і Захисниць України відповідно до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7070

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5235

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1353

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
4015

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69422

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді