Внесено зміни до Типових вимог до претендентів на посади категорії «А»

КМУ постановою від 2 червня 2023 року № 562 вніс зміни до Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А».
Внесено зміни до Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А»

Пошук по Класифікатору професій

Кабінет Міністрів України постановив:

  • Внести зміну до Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2016 р. № 448 (Офіційний вісник України, 2016 р., № 59, ст. 2026; 2020 р., № 17, ст. 676), виклавши абзац п’ятий пункту 1 графи «Компоненти вимоги» підрозділу «Вимоги до компетентності****” розділу «II. Спеціальні вимоги» в такій редакції:
    • «- створення культури відкритості та відповідальності, культури нульової толерантності до корупції».

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, хто може обіймати посади державної служби категорії «А». До переліку загальних вимог входять:

  • вища освіта за ступенем магістра;
  • загальний стаж роботи — не менше семи років;
  • вимоги до досвіду роботи — на посадах державної служби категорій «А» чи «Б», або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері — не менше трьох років.

Важливими є вимоги до знання мов — вільне володіння державною мовою та володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи (абз. 2 п. 1 розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 889).

Джерело: постанова КМУ від 2 червня 2023 року № 562

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді