Рада розгляне закон про спрощення обліку гумдопомоги

Законопроєкт № 9111 покликаний зменшити бюрократичний тиск та спростити адміністрування операцій з гуманітарною допомогою для органів державної влади та місцевого самоврядування, донорів, отримувачів та набувачів гуманітарної допомоги з урахуванням воєнного стану.

Рада підтримує оперативне надання гуманітарної допомоги в умовах воєнного часу

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

29 червня 2023 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 9111 щодо спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги.

Проєкт Закону, зокрема, пропонує:

  • спростити порядок визнання допомоги гуманітарною, обліку та розподілу гуманітарної допомоги, звільнення від оподаткування товарів, визнаних гуманітарною допомогою (це також пришвидшить надання гуманітарної допомоги тим, хто її потребує);
  • визнати гуманітарною допомогою транспортні засоби, призначені для перевезення більше ніж вісім осіб, та автомобілі, обладнані для перевезення осіб з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, що передаються для використання установам соціального захисту населення, державним закладам охорони здоров’я і навчальним закладам, громадським організаціям осіб з інвалідністю;
  • визнати гуманітарною допомогою медичні вироби та лікарські засоби за декларативним принципом без вимоги прийняття спеціального рішення уповноваженими державними органами;
  • внести до переліку донорів гуманітарної допомоги ФОПи;
  • вдосконалити порядок надання гуманітарної допомоги іноземним державам.

Джерело: офіційний сайт Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді