Хто і скільки отримає компенсації через руйнування Каховської ГЕС

Кабмін затвердив Порядок надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву рф греблі Каховської гідроелектростанції за втрачений врожай.

43.jpg

4 опори для психологічного захисту: подбайте про себе ❤️️

Загальна сума компенсацій за втрачений урожай – 271,464 млн грн. Кошти передадуть із резервного фонду державного бюджету Миколаївській та Херсонській обласним державним адміністраціям (ОДА), зокрема:

  • для Миколаївської ОДА (Миколаївської ОВА) – 59,193 млн грн; 
  • для Херсонської ОДА (Херсонської ОВА) – 212,271 млн грн.  

Передбачено, що отримувачами допомоги є населення - фізичні особи, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва, що постраждали внаслідок підриву рф греблі Каховської гідроелектростанції. Розмір допомоги становить 3318 гривень за втрачений врожай овочів на 0,01 гектара земельної ділянки. При цьому допомога надається на площу не більше 0,2 гектара у Миколаївській області та 0,3 гектара у Херсонській області.

За даними структурних підрозділів обласних військових адміністрацій, загалом було підтоплено 1 066 га особистих селянських господарств в Херсонській області та 892 сільськогосподарські ділянки в Миколаївській області.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

втрачений урожай

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7054

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5233

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1352

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових 2024 року

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію – одноразову грошову допомогу (ОГД). Зазначену гарантію держава обіцяє сплатити родині загиблого військового. Що змінилося у виплаті одноразовуої грошової допомоги у 2024 році.
4012

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
69392

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді