Спрощена подача заяв до кадрового резерву

Кабінет Міністрів України спростив порядок подання документів до кадрового резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

Кабінет Міністрів вдосконалив процес подачі заяв до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях. З цією метою внесено зміни до постанови КМУ від 23 травня 2023 р. № 524. Мова йде про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України (Резерв відновлення).

Оновлений спрощений порядок подання документів до кадрового резерву передбачає:

  • відтепер кандидатам не потрібно заповнювати мотиваційний опитувальник;
  • не потрібно проходити тест на загальну ерудицію;
  • більше немає потреби вказувати інформацію щодо найсильніших компетенцій, особистих рис та хобі;
  • з анкети вилучено інформацію, яка в подальшому не використовується учасниками експериментального проєкту.

До переліку координаторів експериментального проєкту додано Вищу школу публічного управління. Крім того, уточнено перелік відомостей, який передається державному органу, що звернувся до НАДС із запитом про заповнення посад в такому державному органі.

До вже існуючих відомостей додається:

  • адреса електронної пошти;
  • інформація щодо досвіду роботи особи; 
  • інформація щодо рівня освіти;
  • анкета буде доповнена графами, що містять уточнювальну інформацію про бажаючого долучитися до резерву. Це потрібно для формування статистичних даних.

Заповнювати анкету відтепер можна лише українською мовою. А за достовірність інформації відповідатиме особа, яка її подала. Також запроваджено обов’язок державного органу-учасника експериментального проєкту, на посаду в якому призначено особу з резерву, в п’ятиденний строк повідомити про таке призначення НАДС.

НАДС зауважив, що станом на 02 жовтня 2023 року в системі зареєстровано 2029 анкет, з них:

  • 1807 – зараховано;
  • 197 – відхилено;
  • 1152 анкети подали чоловіки;
  • 877 анкет – жінки.

Джерело: Telegram-канал НАДС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66148

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7107

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17429

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді