Комітет Ради підтримує вилучення ПДФО з місцевих бюджетів

Бюджетний комітет Верховної Ради України схвалив до другого читання вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів.

Комітет Ради підтримує вилучення ПДФО з місцевих бюджетів

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

5 вересня Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував прийняти в другому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України».

При цьому, Комітет рекомендує Парламенту підтримати такі зміни до законопроєкту № 10037:

  1. «Звичайне ПДФО» залишається в громадах в обсязі 64% (при цьому, не менше 4% податку мають бути спрямовані на проведення розрахунків при виробництві теплової енергії, а також на підтримку підприємств з виробництва, постачання теплової енергії, а також централізованого постачання холодної води та водовідведення).
  2. У 2024 році реверс не вилучається з усіх громад.
  3. У 2024 році всі громади дотягуються до рівня доходів 2021 року дотаціями.
  4. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування, крім пункту про вилучення «військового ПДФО», який застосовується з 1 жовтня 2023 року.
  5. Села та селища отримають можливість здійснювати внутрішні та зовнішні запозичення за погодженням з Мінфіном (зараз тільки міські громади можуть здійснювати).
  6. Залишки на рахунках ОМС можна буде використовувати також на лікування та реабілітацію осіб, які постраждали від російської агресії.

Джерело: офіційний сайт Децентралізація

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
30015

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85208

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді