Нові субрахунки та зміни у типовій кореспонденції субрахунків

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт змін до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі.

нові субрахунки

Пошук по Класифікатору професій

Мінфін пропонує доповнити субрахунок 601 «Довгострокові зобов’язання розпорядників бюджетних коштів» новим субрахунком 6017 «Інші довгострокові зобов’язання». На ньому вестимуть облік інших довгострокових зобов’язань розпорядників бюджетних коштів передбачених законодавством, які не включені до субрахунків 6011–6016.

Для фондів пропонують ввести аналогічний субрахунок 6027 для обліку інших зобов’язань, які не включені до субрахунків 6021–6026.

Для органів Казначейства пропонують доповнити рахунок 97 «Рахунки для обліку коштів та розрахунків, отриманих» класу 9 «Позабалансові та управлінські рахунки бюджетів та державних цільових фондів» розділу 2 «Позабалансові рахунки» новими субрахунками 975 «Рахунки для обліку коштів та розрахунків місцевих бюджетів, отриманих»:

  • 9751 «Рахунок для обліку коштів місцевих бюджетів, отриманих»;
  • 9752 «Розрахунки за коштами місцевих бюджетів, отримані»;
  • 9753 «Рахунок для обліку курсової різниці за коштами місцевих бюджетів».

Також пропонують оновити типові кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку за операціями:

  • з придбання фінансових інвестицій шляхом внесення до статутного та іншого капіталу підприємства згідно з законодавством;
  • за держбюджетом проведення операцій із закриття рахунків;
  • за місцевим бюджетом проведення операцій із закриття рахунків в органах Казначейства.

Із проектом наказу можна ознайомитися у розділі «Проекти нормативно-правових актів у 2023 р.» підрубрики «Проекти нормативно-правових актів» рубрики «Законодавство» офіційного вебсайту Мінфіну (mof.gov.ua).

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24215

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29527

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54803

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді