Відкриватимуть рахунки у Казначействі за новим порядком

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт нового Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України.

новий порядок відкриття рахунків у Казначействі

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Мінфін вирішив удосконалити Порядок відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, виклавши його у новій редакції.

Положення проєкту наказу спрямовані:

  • на гармонізацію та оптимізацію процесів та переліку документів, що застосовуються під час відкриття / закриття рахунків клієнтів в органах Казначейства та їх подальшого розрахунково-касового обслуговування, у т. ч. дистанційного;
  • посилення відповідальності клієнтів та їх посадових осіб за інформаційну безпеку під час підключення та використання системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства – Казначейство» (далі – СДО).

Зокрема, разом із карткою (тимчасовою карткою) зі зразками підписів та відбитка печатки до органів Казначейства клієнти подаватимуть інформацію про кваліфіковані електронні підписи та кваліфіковану електронну печатку за формою додатка 10 до проєкту Порядку. У ній зазначатимуть:

  • серійний номер кваліфікованого сертифіката відкритого ключа кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Казначейства – який використовують у СДО;
  • найменування кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг та серійний номер кваліфікованого сертифіката відкритого ключа – який використовують в АС «Є-Звітність».

Після набрання чинності нового Порядку Казначейство переукладе з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування.

Із проєктом Порядку та додатками до нього можна ознайомитися у розділі «Проекти нормативно-правових актів у 2023 р.» підрубрики «Проекти нормативно-правових актів» рубрики «Законодавство» офіційного вебсайту Мінфіну.

Зауваження та пропозиції до проєкту Мінфін прийматиме по 22.11.2023 на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24051

Облік внесків до статутного капіталу комунальних підприємств ОТГ

Облік внесків до статутного капіталу КП – що буде в обліку та фінансовій звітності, як обліковується вартість внеску на дату його здійснення та на дату балансу. Ці та інші питання – у даному огляді.
26453

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді