Для педагогічних і науково-педагогічних працівників пропонують ввести доплату

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У законопроєкті передбачена доплата у розмірі не менше однієї мінімальної заробітної плати.

доплата для педагогічних працівників

Калькулятор індексації зарплати

У Верховній Раді України зареєстрували за № 10226 законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо сприяння розвитку закладів дошкільної та загальної середньої освіти, підвищення престижу педагогічної професії, утвердження високого соціального статусу педагога за рахунок видатків, що здійснюються з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад».

Законопроєкт передбачає для педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти встановлювати щомісячні доплати у розмірі не менше однієї мінімальної заробітної плати.

Цю доплату пропонують встановлювати за рахунок коштів бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад – у рамках місцевих програм з розвитку закладів дошкільної та загальної середньої освіти, спрямованих на підвищення престижу педагогічної професії, утвердження високого соціального статусу педагога, сприяння ефективному кадровому забезпеченню закладів освіти.

Таку доплату доцільно було б вводити для педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, у яких кількість учнів у класах більше 30. Має бути адекватний підхід до встановлення такої доплати.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього або відстороненого працівника

Працівники бюджетних установ часто мають виконувати обов’язки інших — тимчасово відсутніх або відсторонених. Як оформити та нарахувати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього/відстороненого працівника? Від окладу за якою посадою встановлювати доплату? Пояснюємо на прикладі робочої ситуації.
77768

Доплати педпрацівникам у 2024 році

Які доплати встановлені педагогам в 2024 році – з’ясуємо з експертом. Розміри, порядок та умови встановлення підвищень посадових окладів і доплат педпрацівникам у державних та комунальних закладах освіти – у матеріалі.
36120

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшити заробіток працівників дають змогу інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. Саме про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024 поговоримо докладно.
33343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді