Адмінштраф – підстава для інспектування органами Держаудитслужби

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У Верховній Раді України зареєстрували за № 10255 законопроєкт «Про внесення змін до КпАП щодо посилення відповідальності за використання публічних коштів посадовими особами розпорядниками та одержувачами коштів державного та місцевих бюджетів, підприємств державного та комунального сектора економіки».

адмінштрафи для посадових осіб

Калькулятор штрафів

Законопроєкт передбачає нові адмінштрафи для посадових осіб:

  • 25–50 нмдг (425–850 грн) – за неоприлюднення, несвоєчасне оприлюднення інформації, обов’язкове оприлюднення якої передбачено Законом України «Про відкритість використання публічних коштів» від 11.02.2015 № 183-VIII (далі –Закон № 183);
  • 50–70 нмдг (850–1190 грн) – за оприлюднення недостовірної, неточної або неповної інформації, обов’язкове оприлюднення якої передбачено Законом № 183;
  • 60–80 нмдг (1020–1360 грн) – за повторне протягом року вчинення будь-якого з цих порушень, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню.

Справи про адміністративні правопорушення розглядатимуть не суди, а органи державного фінансового контролю (органи Держаудитслужби).

Окрім цього, притягнення особи до адміністративної відповідальності за ці порушення буде підставою для включення заходів з проведення інспектування до планів проведення заходів державного фінансового контролю за ініціативою, що виявлена органами Держаудитслужби.

Керівники розпорядників та одержувачів коштів державного і місцевих бюджетів, підприємств, органів Пенсійного фонду, а також фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, зобов’язані протягом 5 робочих днів з дати отримання запиту органу державного фінансового контролю надати інформацію щодо забезпечення виконання вимог Закону № 183.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
76621

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13039

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
49465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді