У штатному розписі з’явиться нова графа

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт наказу «Про внесення змін до форми штатного розпису».

нова графа у штатному розписі

Пошук по Класифікатору професій

Мінфін пропонує доповнити форму штатного розпису, затверджену наказом від 28.01.2002 № 57, новою графою – 3 «Класифікаційний код посади*».

Цю графу заповнюватимуть ті держоргани, які провели класифікацію посад державної служби.

Нагадаємо, з 01.01.2024 буде запроваджено нову модель оплати праці державних службовців на основі класифікації посад державної служби. Класифікаційний код посади визначають шляхом послідовного проставлення через дефіс цифр, якими позначено сім’ю посад, рівень посад, юрисдикцію та тип державного органу.

В одному структурному підрозділі можуть бути посади державної служби, віднесені до різних сімей і рівнів посад. З метою ідентифікації посади працівника державного органу у штатній чисельності класифікаційний код посади держоргану має бути відображено у штатному розписі.

Із цим проектом наказу можна ознайомитися у розділі «Проекти нормативно-правових актів у 2023 р.» підрубрики «Проекти нормативно-правових актів» рубрики «Законодавство» офіційного вебсайту Мінфіну (www.mof.gov.ua).

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді