Помилка про відсутність працівника при формуванні довідки ОК-7

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ роз’яснили причини виникнення помилки «нема такого працівника» при формуванні довідка ОК-7 у кабінеті роботодавця.

формування довідки ОК-7

Калькулятор штрафів

Надання страхувальнику інформації з реєстру застрахованих осіб передбачає особисте звернення повноваженої особи страхувальника до ПФУ.

На вебпорталі електронних послуг ПФУ працює «Кабінет роботодавця», у якому для працедавця надано можливість отримання довідок:

  • ОК-7;
  • Додаток 9 «Довідка про трудовий та страховий стаж».

Довідка за формою ОК-7 формується виключно за період перебування застрахованої особи у трудових відносинах із поточним страхувальником.

Зверніть увагу, при формуванні довідки ОК-7 необхідно обов’язково вказувати повністю:

  • прізвище, ім’я та по батькові працівника;
  • а також правильно заповнювати всі реквізити.

Виникнення помилки «нема такого працівника» швидше за все спричинене саме одним із цих факторів.

За інформацією ГУ ПФУ у Донецькій області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23134

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35978

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
50566

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді