Мінімальна зарплата в закладах охорони здоров’я

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Держпраці нагадало про мінімальний розмір заробітної плати в закладах охорони здоров’я.

мінімальна зарплата в закладах охорони здоров’я

Калькулятор індексації зарплати

Для медичних працівників закладів охорони здоров’я мінімальний розмір зарплати визначений у постанові КМУ «Деякі питання оплати праці працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 13.01.2023 № 28. Ці розміри слід застосовувати і у 2024 році.

У державних та комунальних закладах охорони здоров’я (ЗОЗ) мінімальна заробітна плата за виконану в повному обсязі місячну чи годинну норму праці становить:

20000 грн – для осіб, які займають:

  • лікарські посади у ЗОЗ (крім лікарів-інтернів);
  • посади фармацевтів у ЗОЗ (крім фармацевтів-інтернів);
  • посади професіоналів у галузі охорони здоров’я у ЗОЗ;
  • посади професіоналів з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я.

13500 грн – для осіб, які займають посади у ЗОЗ, віднесені єдиними кваліфікаційними вимогами до посад фахівців (крім лікарів-інтернів та фармацевтів-інтернів).

Під час обчислення розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру враховують основну, додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

За інформацією Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3280

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
88474

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
343314

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7341

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
57491

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді