Прийнятий закон про відпустки військовослужбовців

Парламент ухвалив в цілому законопроєкт №10313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист».

Рада ухвалила законопроєкт про посилення соціального захисту військовослужбовців

Калькулятор днів щорічної відпустки

Документ передбачає низку норм, спрямованих на посилення соціального захисту військовослужбовців та забезпечення їхніх прав, зокрема:

  • встановлення права на одноразову відпустку під час народження дитини зі збереженням грошового забезпечення;
  • компенсація за невикористані дні відпустки для строковиків;
  • запобігання дискримінації за ознакою статі та сексуального домагання, а також можливість звільнення від службових обов’язків військовослужбовців-жінок на період хвороби дитини.

Окрім того, Закон № 10313 від 04.12.2023 передбачає уточнення підстав для виплати додаткової винагороди військовослужбовцям під час дії воєнного стану та недопущення залучення до капеланської діяльності осіб, що належать до церкви з керівним центром у ворожих до нашої держави країнах.

«Я хочу подякувати народним депутатам за оперативне рішення. Прийнятий законопроєкт передбачає тривале, за потреби, лікування військовослужбовців, зокрема, і за кордоном, прибирає таке поняття як обмежено придатний, фіксує виплати під час лікування протягом 12 місяців та закріплює норми психологічної допомоги», – наголосила заступник Міністра оборони Наталія Калмикова.

Джерело: офіційний сайт МОУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
100187

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
85488

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді