Чи виплачується компенсація за невикористані відпустки мобілізованим працівникам

Роз'яснення щодо виплати грошової компенсації мобілізованим працівникам за невикористані відпустки.

Чи виплачується грошова компенсація за невикористані відпустки мобілізованим працівникам

Калькулятор днів щорічної відпустки

В Держпраці нагадали, що наприкінці минулого року до законодавства були внесені зміни. Тож у ст. 83 Кодексу законів про працю України та ст. 24 Закону України «Про відпустки» відтоді зазначається, що:

  • працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, за їхнім бажанням та на підставі заяви виплачується грошова компенсація за всі не використані ними дні щорічної відпустки,
  • а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.

Відповідна заява подається не пізніше останнього дня місяця, в якому працівник був увільнений від роботи у зв’язку з призовом на військову службу. Компенсуються всі дні невикористаних відпусток, накопичені на дату початку служби. Зароблені дні щорічної відпустки визначають пропорційно до відпрацьованого періоду, за який працівник не відгуляв відпустку.

Не компенсуються:

Джерело: офіційний сайт Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок компенсації за невикористану відпустку

✔️Коли виплачується компенсація за невикористану відпустку? ✔️Чи компенсувати невикористані відпустки під час воєнного стану? ✔️Як обчислити компенсацію за невикористану відпустку та провести розрахунок відпускних при звільненні? ✔️Як у 2024 році порахувати компенсацію відпустки, право на яку здобуто у 2023 році та раніше?
345845

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді