Не повідомили ПФУ про виплати працівникові – очікуйте перевірку

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Фахівці ПФУ нагадали чи потрібно повідомляти Пенсійний фонд про виплату коштів застрахованим особам.

перевірка пфу

Калькулятор стажу

Страхувальник, який по заяві-розрахунку отримав від ПФУ кошти як фінансування страхових виплат, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це ПФУ. Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті страхувальника на вебпорталі ПФУ натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено». Основна частина реквізитів повідомлення заповниться автоматично, дублюючи інформацію із заяви-розрахунку. Ручне введення передбачено для даних щодо виплати:

  • дати виплати;
  • суми, виплаченої за рахунок коштів Фонду.

Якщо сума в повідомленні по всім листкам непрацездатності дорівнює профінансованій сумі, то після збереження, підписання та відправлення повідомлення до ПФУ, йому автоматично буде присвоєно статус «Прийнято». У випадку розбіжності суми, повідомлення потрапить на опрацювання спеціалістам Фонду. Переглянути вже відправлені повідомлення можна в кабінеті страхувальника в розділі меню «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам».

У разі відсутності від страхувальника інформації про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, відповідним підрозділом ПФУ буде проведено перевірку використання страхувальником страхових коштів.

За інформацією ГУ ПФУ в Миколаївській області

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5508

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4861

Анкета про виконання головним бухгалтером бюджетником своїх повноважень – зразок заповнення

⚡️Триває оцінювання діяльності головних бухгалтерів. Публікуємо зразок анкети про виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень. Перевірте, чи коректно заповнили анкету у 2024 році, адже ще є час на виправлення.
85057

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді