Як виправити помилку в заяві № 1-ОПП

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили як виправити помилку у заяві № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

помилка в заяві 1-ОПП

Калькулятор штрафів

Установи та їх відокремлені підрозділи, відомості щодо яких містяться в ЄДР, подають до органу ДПС за основним місцем обліку заяву № 1-ОПП (з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку») тільки в разі призначення або зміни головного бухгалтера.

У разі виявлення помилки у попередньо поданій заяві щодо відомостей про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського обліку, платник податків повинен подати нову заяву № 1-ОПП з оновленою (виправленою) інформацією щодо такої особи та проставити позначку «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

У новій заяві потрібно заповнити розділи 1, 2, 4 та 10. Інформація про засновників при цьому не подається.

Заява № 1-ОПП може бути подана як в паперовій так і в електронній формі.

За інформацією ГУ ДПС у Рівненській області

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
2057

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
53126

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
48337

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді