Новації для органів місцевої влади в оподаткуванні ПДФО – проєкт закону

Кабмін зареєстрував проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Новації в оподаткуванні під час війни: зареєстровано закон зі змінами до ПКУ

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Метою прийняття законопроєкту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» № 11416 від 18.07.2024 є:

  • удосконалення окремих норм ПКУ;
  • створення у період дії воєнного стану на території України умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження податкових платежів.

Змінами до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонується:

  • надати тимчасово, на період дії воєнного стану на території України та до останнього дня календарного місяця, в якому припинено або скасовано дію воєнного стану (включно):
    • сільським, селищним, міським радам право приймати рішення щодо встановлення для відповідної території мінімальної бази оподаткування ПДФО, але не менше розміру мінімальної заробітної плати під час нарахування доходів у формі заробітної плати для місячного податкового (звітного) періоду.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ПСП 2024: кому і як надавати

Податкова соціальна пільга у 2024 році надає можливість зменшити розмір ПДФО. Хто має право на ПСП 2024, як її застосовувати, для кого призначена «дитяча» ПСП та який її розмір, які документи потрібні для застосування такої ПСП, які коди ознак ПСП застосовувати при складанні Додатку 4ДФ Податкового розрахунку – відповіді на ці питання у даному огляді.
29074

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
35695

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді