Уряд збільшив держслужбовцям суми добових на відрядження

Уряд вніс зміни до постанови «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98.

Зокрема, уточнено граничний строк одного відрядження (крім випадків передбачених законодавством):

  • 30 календарних днів — у межах України;
  • 60 календарних днів — за кордон.

Також встановлено, що строк відрядження державного службовця протягом одного календарного року не може перевищувати 60 календарних днів, крім випадків, визначених законодавством.

Збільшено граничні суми витрат (добових, на найм житлового приміщення) на відрядження державних службовців у Ізраїль, Люксембург та Швейцарію.

Уточнено, що гранична сума витрат на найм житлового приміщення за добу становить 125% затверджених сум витрат на найм приміщення залежно від держави відрядження для:

  • посадових осіб, керівників, керівних працівників, посади яких зазначено у додатку до постанови КМУ від 20.04.2016 № 304;
  • керівників інших державних органів, у т. ч. тих, що очолюють делегації, мають повноваження брати участь у заходах міжнародного характеру та/або за рішеннями Президента України чи Уряду України підписувати міжнародні договори;
  • членів таких делегацій.

Зазначені зміни передбачено постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98» від 25.10.2017 № 806.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
147335

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67576

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13565

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
246320

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді