Що прочитати у свіжому номері «Головбух: Бюджет» № 2017/40

Теми:

Читайте у свіжому номері «Головбух: Бюджет» № 2017/40 багато цікавого і корисного. А саме:

Оприлюднюємо інформацію на веб-порталі Є-data правильно та вчасно

Якщо бюджетна установа неправильно або несвоєчасно оприлюднить інформацію на веб-порталі Є-data, на неї чекає штраф у розмірі 25-50 НМДГ. Як зробити все правильно та уникнути штрафних санкцій — читайте у публікації

Директор медзакладу став директором медпідприємства: що змінилося в умовах оплати праці

Заклади охорони здоров’я державної та комунальної власності все частіше реорганізовують у підприємства. Бухгалтер, який нараховує заробітну плату працівникам новоспечених підприємств, має врахувати зміни, повязані з реорганізацією

Чи змінилися посадові оклади бухгалтерів дошкільних навчальних закладів

Посадові оклади педагогічним працівникам збільшили. Як це вплинуло на оплату праці бухгалтерів, які працюють у дошкільних навчальних закладах?

Акт звірки розрахунків не складено: чи настає відповідальність

За відсутність інвентаризації розрахунків з контрагентами ревізори можуть притягнути посадових осіб установи до відповідальності. Зобов’язані чи ні установи складати акти звірки з контрагентами, Держаудитслужба пояснила листом. Утім, про відповідальність — ані слова. Тож за яких умов настає відповідальність — досвідом ділиться колишній ревізор

Відпустка для догляду за дитиною: чи можна надати батьку, якщо мати — приватний підприємець

Мати 2-річної дитини — приватний підприємець, батько — працівник бюджетної установи. Чи має він право на відпустку для догляду за дитиною віком до трьох років?

Тарифікуємо працівників медичних закладів в системі «Парус-Бюджет»

Дізнайтеся про налаштування словників для розрахунку зарплати; методи розрахунку, які закладено в програму, формування особистої картки працівника в системі «Парус-Бюджет»

Також прочитайте відповіді на запитання колег:

Чи надавати ревізорам документи за період, не визначений у програмі ревізії?

Чи можуть ревізори зазначити в акті ревізії винну особу?

Чи має право випускник з числа дітей-сиріт — військовослужбовець на грошову допомогу при працевлаштуванні?

Чи можна надавати працівнику відпустку без збереження заробітної плати по три дні протягом місяця?

Чи може працівник-пільговик використати дві однотипні додаткові відпустки, передбачені різними законами?

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді