Реєстраційну заяву за формою 1-РН можна подати в електронній формі

Неприбуткова організація може подати реєстраційну заяву за формою 1-РН в електронній формі за умови, що її установчі документи оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 № 755-IV.

Таку можливість передбачає Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затверджений постановою КМУ від 13.07.2016 № 440.

Установи подають документи засобами електронного зв’язку за:

Податківці після отримання електронного документа:

  1. проводять його автоматизовану перевірку — протягом дня, у який надійшов документ, або не пізніше наступного робочого дня, якщо документ надійшов після закінчення операційного дня або за 1 годину до його закінчення (п. 8 розд. ІІ Порядку № 557).
  2. надсилають автору першу квитанцію — протягом двох годин після надходження електронного документа або протягом перших двох годин наступного операційного дня, якщо документ надійшов після закінчення операційного дня. Якщо установа протягом цього часу не отримала першу квитанцію, це означає, що податківці не отримали електронний документ;
  3. надсилають другу квитанцію — протягом 14 календарних днів з дня отримання реєстраційної заяви. У ній податківці зазначають реквізити прийнятого ними рішення про:
  • включення, повторне включення, відмову у включенні (повторному включенні) неприбуткової організації до Реєстру;
  • виключення неприбуткової організації з Реєстру;
  • зміну ознаки неприбутковості або зазначають причини не прийняття реєстраційної заяви за формою 1-РН.

Датою та часом реєстрації електронного документа є дата та час, зафіксовані у першій квитанції (п. 14 розд. ІІ Порядку № 557).

За інформацією ГУ ДФС у Київській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341591

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47666

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36493

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6987

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді