Мінфін переніс початок роботи нового порядку системи фінансового моніторингу

26 листопада 2021 року набрав чинності наказ Мінфіну від 17.11.2021 № 602 «Про внесення зміни до пункту 4 наказу Мінфіну від 04 червня 2021 року № 322», зареєстрований у Мінюсті 23.11.2021 за № 1526/37148, згідно з яким термін набрання чинності наказу Мінфіну від 04.06.2021 № 322 перенесено з 27 листопада 2021 року на 01 травня 2022 року.

Мінфін переніс початок роботи нового порядку системи фінансового моніторингу


Наказом Мінфіну № 322 затверджені, зокрема, Порядок створення особистого кабінету суб’єкта первинного фінансового моніторингу та доступу до е-кабінету системи фінансового моніторингу та Порядок інформаційної взаємодії суб’єктів первинного фінансового моніторингу та Державної служби фінансового моніторингу України, в тому числі нові формати та категорії інформаційного обміну.

Виходячи з наведеного, впровадження Інформаційно-телекомунікаційної системи «електронний кабінет системи фінансового моніторингу» для інформаційного обміну та подання суб’єктами первинного фінансового моніторингу інформації відповідно до наказу Мінфіну № 322 буде здійснено одночасно з набранням чинності цього наказу.

До набрання чинності наказу Мінфіну № 322, доступ до особистого кабінету суб’єктам первинного фінансового моніторингу буде надаватися в тестовому режимі, про що буде повідомлено додатково.

Водночас, повідомляється, що до набуття чинності нормативно-правової бази щодо забезпечення роботи е-кабінету системи фінансового моніторингу та надання суб’єктам доступу до особистих кабінетів, суб’єкти зобов’язані надавати до Держфінмоніторингу інформацію в електронному або паперовому вигляді відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів, зокрема, Інструкції щодо заповнення форм обліку та подання інформації, пов’язаної із здійсненням фінансового моніторингу, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 29.01.2016 № 24, та Порядку електронної взаємодії суб’єктів первинного фінансового моніторингу та Державної служби фінансового моніторингу України, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2015 № 1085.

Джерело: Державна служба фінансового моніторингу України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53678

Примітки до фінансової звітності бюджетної установи – Форма 5-дс

Завершальним фінансовим звітом є примітки до фінансової звітності. Для бюджетних установ – це форма 5-дс. У консультації – форма 5-дс бланк та повна інструкція, як скласти примітки до річної фінансової звітності бюджетної установи, на що звернути увагу під час заповнення приміток до фінансової звітності.
62345

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді