ОМС самостоятельно определять свои штаты и условия оплаты труда

RU UA

Численность работников ОМС устанавливает местный совет в пределах общей численности, определенной типовыми штатами, утвержденными Правительством. Так требует Закон Украины «О местном самоуправлении» от 21.05.1997 № 280/97-ВР. Эта норма закона еще в 2008 году признана неконституционной согласно решения Конституционного Суда № 10-рп/2008 от 22.05.2008 по делу № 1-28/2008.

В Верховной раде зарегистрирован законопроект № 1223 «О службе в органах местного самоуправления», согласно которому эту норму закона изымут.

Законопроект предусматривает, что на пленарных заседаниях местного совета будут:

  • утверждать структуру, численность исполнительного аппарата совета, расходов на содержание совета и его исполнительного аппарата;
  • определять размеры должностных окладов председателя совета и его заместителей, положений об их премировании;
  • утверждать схемы должностных окладов служащих местного самоуправления, условий оплаты труда других работников ОМС, положений об их премировании.

То есть Правительство не будет определять условий оплаты труда руководящих работников, специалистов, служащих в ОМС. Их будет определять совет в зависимости от имеющегося бюджета. Ведь финансовая состоятельность в ОМС разная, одни могут повысить зарплаты в разы, другие нет.

Цель таких новаций — привлечь и сохранить на службе высококвалифицированных работников и профессионалов.

С законопроекта № 1223 «О службе в органах местного самоуправления»

ОМС самостійно визначатимуть свої штати і умови оплати праці
ОКСАНА КЛІЖЕВСЬКАдержавний експерт експертної групи з питань оплати праці в бюджетній сфері та грошового забезпечення директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України
Що врахувати, коли нараховуватимете керівним працівникам, службовцям, спеціалістам ОМС індексацію, відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення, — роз’яснив експерт Мінсоцполітики.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
807

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
5885

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
90890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді