Размер НСЛ на двух детей, один из которых с инвалидностью

RU UA

На «горячей линии» специалисты ГУ ГНС в Днепропетровской области ответили каким по размеру должна быть налоговая социальная льгота (НСЛ), если работница имеет двух детей до 18 лет, один из которых — ребенок с инвалидностью.

Налоговая социальная льгота начинает применяться к начисленным доходам в виде заработной платы со дня получения работодателем:

  • заявления о применении льготы;
  • документов, подтверждающих такое право, — согласно Порядку представления документов для применения налоговой социальной льготы, утвержденным постановлением КМУ от 29.12.2010 № 1227.

Для удержания НДФЛ, сумму зарплаты, получаемой от одного работодателя, уменьшайте на сумму НСЛ, равную:

  • 960,50 грн — на ребенка в возрасте до 18 лет, не имеет инвалидности;
  • 1440,75 грн — на второго ребенка с инвалидностью.

Сумму начисленной зарплаты уменьшайте лишь, когда ее размер не превышает 5380 грн (2690 грн × 2 детей).

По информации ГУ ГНС в Днепропетровской области

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83356

ПДФО 2024

Податок на доходи фізичних осіб є загальнодержавним податком, який наповнює державний та місцеві бюджети. Відсоток ПДФО впливає на величну отримуваного доходу працівників. Яка ставка ПДФО у 2024 році, за якими правилами його утримувати із зарплати та інших виплат.
9258

Сумісники у Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали трудовий договір із сумісником: за якими правилами відобразити в Додатках Д5 та Д1, коли донараховувати ЄСВ до мінімальної бази, як показати нараховані доходи в Додатку Д4/4ДФ до Розрахунку.
60465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді