Истинную причину приостановления страховых выплат сообщил ФСС

RU UA

Через противоречивую информацию, появившуюся в течение последних двух дней, ФСС как распорядитель информации сообщил:

Выплаты материального обеспечения (больничные, пособия по беременности и родам, пособия на погребение) действительно 20.11.2019 были вынужденно приостановлены. 19 ноября ФСС профинансировал по этому направлению 129 млн грн, 20 ноября — 0 гривен. Это произошло автоматически.

Выплаты приостановили, так как в бюджете ФСС на 2019 сметные назначения по направлению материального обеспечения — закончились. Расходы ФСС на выплату матобеспечения и социальные услуги определены бюджетом в размере 12,974 млрд грн, из которых 12,5 млрд грн — на материальное обеспечение. С 01 января по 19 ноября 2019 ФСС профинансировал 12,5 млрд грн материального обеспечения. Осуществлять кассовые расходы сверх сметных назначений — нарушение.

Выплаты НЕ приостанавливали из-за «нехватки средств». Средства поступают на счет ФСС ежедневно, по мере уплаты ЕСВ страхователями и дальнейшего осуществления распределения и перечисления доли от ЕСВ в размере 9,37% Казначейством.

Для возобновления выплат необходимо, чтобы Минсоцполитики подало, а Правительство утвердило изменения в бюджет ФСС на 2019 год.

По информации ФСС

Істинну причину призупинення страхових виплат повідомив ФСС
Микола ПОСТЕРНАК,експерт з питань соціального страхування
Нещодавно тижневик «Головбух:Бюджет» провів семінар на тему «Як уникнути штрафонебезпечних помилок». Відповіді на найцікавіші запитання учасників семінару стосовно оплати лікарняних — у статті

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27536

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
249378

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
15053

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді