Больничные на самоизоляции: кто оплачивает

RU UA
Сумма компенсации утраченного за период изоляции от COVID-19 заработка составляет 50% среднего дохода независимо от продолжительности страхового стажа для всех застрахованных лиц и 100% - для медицинских работников.

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

Лікарняні при самоізоляції: нагадуємо умови отримання

В случае контакта с больным коронавирусной болезнью без средств индивидуальной защиты, медицинские работники имеют право на получение листка нетрудоспособности для прохождения самоизоляции под медприсмотром.

Фонд социального страхования Украины компенсирует для них потерянный за время изоляции от COVID-19 заработок в размере 100% среднего дохода независимо от продолжительности страхового стажа, осуществляя финансирование с шестого дня изоляции (первые пять дней оплачиваются работодателем).

По состоянию на конец августа ФССУ принял на оплату больничные листы, выданные медицинским работникам в связи с изоляцией на сумму более 5500000 гривен, из них начислена помощь для 3304 человек.

Больше всего медицинских работников, которые с начала пандемии прошли оплачиваемую за счет Фонда социального страхования Украины самоизоляцию под медприсмотром, зафиксировано в Житомирской области - 652 человека, Черниговской области - 325 человек, Львовской области - 272 человека, Ровенской области - 254 человека и Одесской области - 213 человек.

По материалам ФССУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оплачувати запізнілий лікарняний

Бухгалтер дізнався про відкритий лікарняний з запізненням. Або ж лікарняний був відкритий за вже відпрацьований день. Як обчислити лікарняні такому працівникові з прикладом заповненого Додатка Д1, – у даній консультації.
27028

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247179

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
14742

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
23226

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді