Обережно з листами «Рахунок-фактура»

Теми:
Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Отримали листа з темою «Рахунок-фактура» і вкладенням у вигляді файлу «Акт_Звiрки_та_рах.факт_вiд_12_07_2023.zip» — видаліть його.

кібератака листами «Рахунок-фактура»

Калькулятор штрафів

Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA 13.07.2023 зафіксовано масову розсилку електронних листів:

  • з темою «Рахунок-фактура»;

  • вкладенням у вигляді файлу «Акт_Звiрки_та_рах.факт_вiд_12_07_2023.zip», що містить VBS-файл «рахунок_вiд_12_07_2023_до_оплати.vbs», відкриття якого забезпечить завантаження і запуск шкідливої програми SmokeLoader.

Вкотре для розповсюдження листів використано скомпрометовані облікові записи електронної пошти.

Наголошуємо на доцільності обмеження можливості використання користувачами Windows Script Host (wscript.exe, cscript.exe), а також PowerShell.

З метою сприяння вжиттю заходів зі знезараження, перелік індикаторів кіберзагрози, в т. ч., приклад файлу запланованого завдання, що використовується для забезпечення персистентності, додано до новини «Кібератака UAC-0006: розповсюдження SmokeLoader з використанням електронних листів і тематики "рахунків" (CERT-UA#6999)» вебсайту Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді