ДФС пропонує оновити порядок зупинення реєстрації податкових накладних

ДФС розробила зміни до ознак, за якими перевіряє ПН/РК, які платники ПДВ подали на реєстрацію в ЄРПН. Якщо ПН/РК відповідатимуть таким ознакам, вони не підпадатимуть під моніторинг, за результатами якого ДФС може зупинити їх реєстрацію.

Зокрема, ДФС пропонує доповнити:

  • другу ознаку — умовою, що сума ПДВ (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), сплаченого платником у попередньому місяці, становить більше 20 тис. грн;
  • третю ознаку — умовою, що загальна сума ПДВ, сплаченого платником ПДВ та його відокремленими підрозділами, які подали ПН/РК на реєстрацію в ЄРПН, за останні 12 к. міс., що передують місяцю, в якому він склав ПН/РК, (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України), становить більше 400 тис. грн».

Скачати податкову накладну за новою формою

Також ДФС пропонує, щоб її рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН про неврахування таблиці даних платника ПДВ оскаржували:

  • в адміністративному або судовому порядку — якщо рішення прийняла комісія ДФС регіонального рівня;
  • у судовому порядку — якщо рішення прийняла комісія ДФС центрального рівня.

Відповідні зміни ДФС передбачила у проекті постанови КМУ «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 117», який розробила відповідно до п. 201.16 ПК. Текст Проекту опублікований на офіційному веб-сайті ДФС.

Основна мета Проекту — удосконалити порядок моніторингу ПН/РК, які платники ПДВ подають на реєстрацію в ЄРПН.

ДФС очікує на зауваження та пропозиції до Проекту у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації оголошення на її офіційному веб-сайті.

За інформацією ДФС

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36414

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6960

Рахунки ЄСВ 2024

Реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не змінювались з 2021 року. Бухгалтер, який перераховує ЄСВ, має знати які є види рахунків та коли їх використовувати, де завжди будуть актуальні реквізити рахунків, як правильно заповнювати призначення платежу у платіжній інструкції та що робити, якщо ЄСВ сплатили на інший рахунок (для зарахування зарплатних податків – ПДФО/військового збору).
3117

Земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
54099

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді