Скільки уповноважених осіб потрібно призначити замовнику замість тендерного комітету

Відповідальною за організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі буде уповноважена особа. Таку вимогу встановлює Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель», за який проголосувала ВРУ 19 вересня 2019 року.

Уповноважену особу замовники визначатимуть або призначатимуть одним із таких способів:

  • покладуть на працівника із штатної чисельності функції уповноваженої особи як додаткову роботу із відповідною доплатою;
  • введуть до штатного розпису окрему посаду, на яку буде покладено обов`язки виконання функцій уповноваженої особи;
  • укладатимуть трудову угоду.

Можна буде призначити як одну, так і декілька уповноважених осіб, якщо кожна з таких осіб буде відповідальною за організацію та проведення конкретних процедур закупівель/спрощених закупівель.

Аби замовники мали змогу порахувати, скільки уповноважених осіб потрібно буде для їхніх закупівель, аналітики Київської школи економіки розробили спеціальний інструмент. Рекомендована кількість уповноважених осіб залежить від обсягу закупівель та рівня їх складності.

Підставляйте власні дані в поля інструмента за посиланням та розраховуйте рекомендовану саме для вас кількість уповноважених осіб.

Скільки уповноважених осіб потрібно призначити замовнику замість тендерного комітету

Новий Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Однак в дію він буде введений через 6 місяців після дня його опублікування.

Докладніше про зміни в сфері публічних закупівель дивіться у вебінарі «16 важливих змін у публічних закупівлях, до яких треба готуватися замовникам».

Для передплатників журналу "Держзакупівлі" із 17 жовтня 2019 року відкрита Гаряча лінія Держзакупівель.

Маєте запитання, що стосуються Вашої закупівлі?

Телефонуйте за номером 800 211 222

Лілія Лахтіоновадиректорка департаменту регулювання публічних закупівель Мінекономіки
Сфера публічних закупівель на порозі істотних змін. Деякі з них мають гармонізувати національне законодавство з європейським, а решта — вдосконалити закупівельний процес. Які зміни чекають на замовника?

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35641

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6080

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29808

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді