Тимчасово відсутній керівник або головний бухгалтер: як підписати електронну податкову звітність

UA RU

Установи подають електронну звітність засобами електронного зв’язку згідно з Податковим кодексом України (ПК) та Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 № 557 (далі — Порядок № 557), на підставі договору про визнання електронних документів шляхом надсилання заяви про приєднання до договору про визнання електронних документів.

Тимчасово відсутній керівник або головний бухгалтер: як підписати електронну податкову звітність

Контроль за введенням даних, їх повнотою та достовірністю при створенні електронного документа покладається на платника податків. Створення електронного документа завершується накладанням на нього КЕП підписувача (підписувачів), електронної печатки, як передбачено для аналогічного документа в паперовому вигляді.

Достатнім підтвердженням справжності документа податкової звітності є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі у паперовій формі або наявність в електронному документі КЕП платника податку (пп. 48.5.1 ПК).

Податківці, роз’яснили, що для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, установа повідомляє про таких осіб контролюючий орган шляхом направлення в електронному вигляді Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису (форма наведена у додатку 2 до Порядку № 557).

До цього повідомлення вноситься інформація про підписувача, якому надається право підпису електронних документів. На сформоване повідомлення першими накладаються КЕП усіх осіб, включених до нього у порядку черговості їх внесення до повідомлення, після них — КЕП підписувача заяви про приєднання до договору (тобто КЕП керівника) і останньою — електронна печатка установи.

За інформацією Головного управління ДПС у Тернопільській області

image70

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді