Оплата праці водіїв бригад екстреної медичної допомоги зросте

Законотворці розширили права водіїв бригад екстреної медичної допомоги. Наразі, вони мають право на оплату праці як і медичні працівники цих бригад, зокрема на:

  • підвищені посадові оклади, надбавки за особливий характер праці, за особливі умови праці, за вислугу років залежно від стажу роботи в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, інші надбавки і доплати, премії і винагороди, розмір та порядок встановлення яких для державних і комунальних закладів охорони здоров’я визначає Уряд;
  • матеріальну допомогу для оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі одного посадового окладу та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі одного посадового окладу;
  • соціальні пільги та гарантії, передбачені законодавством про аварійно-рятувальні служби;
  • обов’язкове страхування;
  • безоплатне забезпечення робочим одягом єдиного зразка.

Оплата праці водіїв бригад екстреної медичної допомоги зросте

Такі зміни внесені до частини четвертої статті 11 Закону України «Про екстрену медичну допомогу» від 05.07.2012 № 5081-VI. Щоб реалізувати права водіїв на оплату праці, Уряд та МОЗ мають привести свої нормативні акти у відповідність із зазначеними змінами.

Із Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров’я» від 20.12.2019 № 421-IX

Оплата праці водіїв бригад екстреної медичної допомоги зросте
Людмила Кравченко,керівник експертної групи Експертус Головбух
У яких розмірах і на який термін керівник установи має право встановлювати надбавки працівникам — дізнаєтеся зі статті

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Мінімальна зарплата у 2024 році

В нашій статті – як мінімальна зарплата в Україні у 2024 році впливає на основні соціальні показники та податки: виплати бюджетникам, пенсії, мінімальний розмір ЄСВ та мінімальну пенсію.
10749

Індексація зарплати 2024

У 2024 році відновлена індексація зарплати. Які правила для нарахування індексації у 2024 році, як індексувати зарплату, якщо оклад змінюється та якщо не змінювався – дивиться приклади та пояснення від експерта.
43368

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
83634

Оплата відрядження держслужбовця у вихідний день

Держслужбовців направляють у службове відрядження для виконання посадових обов’язків поза межами постійного місця служби. Завдання, які виконує держслужбовець у відрядженні, різні і залежать від держоргану, в якому працює держслужбовець, держоргану, до якого його відряджено, кваліфікації та посадових обов’язків самого держслужбовця. Розглянемо якою буде оплата відрядження держслужбовцям.
2383

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді