На захисті населення: Уряд проти безробіття

Уряд запевняє, що захистить трудові права працівників та держслужбовців у період розповсюдження коронавірусної інфекції. Прем’єр-міністр доручив розробити низку заходів щодо мінімізації наслідків обмежувальних дій для сфери трудових відносин.

Як запровадити дистанційну роботу

Як зазначив Міністр юстицій, державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності та державним банкам було рекомендовано на час встановлення обмежувальних заходів не допускати звільнення працівників, які виконують роботу вдома, та працівників, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати.

На захисті населення: Уряд проти безробіття

«Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час обмежувальних заходів, а також роботи з дому. Це стосується як державних службовців, так і працівників приватного сектору», - зауважив Міністр юстиції Денис Малюська.

Крім того, прийнятий від учора закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованим на протидію наслідкам поширення коронавірусної хвороби» передбачає суттєву підтримку в трудовій сфері як працівників, так і роботодавців. Наприклад, у разі, коли роботодавцем вживаються заходи щодо профілактики та запобігання поширенню епідемії, право на допомогу по частковому безробіттю Закон надає усім застрахованим особам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153066

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22056

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді