Розмір плати за оскарження процедур закупівель змінять

Закупівлі в умовах кризи. Дистанційне навчання

Мінекономіки переглянуло розміри плати за оскарження процедур закупівель. Наразі її розмір складає:

  • 5000 грн — у разі оскарження процедури закупівлі товарів або послуг;
  • 15 000 грн — у разі оскарження процедури закупівлі робіт.

На офіційному веб-сайті Мінекономіки оприлюднило для обговорення проєкт постанови КМУ «Про встановлення розміру плати за подання скарги та затвердження Порядку здійснення плати через електронну систему закупівель та її повернення суб’єкту оскарження».

Розмір плати за оскарження процедур закупівель змінять

Проєкт передбачає плату у розмірі — 0,3% від очікуваної вартості закупівлі або частини предмета закупівлі (лота) у разі оскарження такої частини предмета закупівлі (лота), але не менше ніж 2000 грн та не більше ніж 85 000 грн — у разі оскарження:

  • тендерної документації;
  • технічних, кількісних та якісних характеристик предмета закупівлі та/або кваліфікаційних критеріїв до учасників відбору, встановлених відповідно до вимог Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони» від 12.05.2016 № 1356-VIII (далі — Закон № 1356);
  • прийнятих рішень, дії чи бездіяльності замовника, що відбулися:
  • до закінчення строку, встановленого для подання тендерних пропозицій;
  • до закінчення періоду, встановленого для подання цінових пропозицій відповідно до вимог Закону № 1356;

Також проєкт передбачає інші розміри плати за оскарження окремих видів процедур.

Розмір плати розраховуватиме електронна система закупівель автоматично.

Із проєкту постанови КМУ «Про встановлення розміру плати за подання скарги та затвердження Порядку здійснення плати через електронну систему закупівель та її повернення суб’єкту оскарження»

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1218

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4822

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4261

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35741

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді