Гетманцев назвав критерії для перевірок після скасування мораторію

Парламентський комітет готує до другого читання законопроєкт №8401, яким зокрема планується скасування мораторію на перевірки на час дії воєнного стану.
критерії для перевірок після скасування мораторію

Калькулятор штрафів

Як зазначає голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, «найскладніше і найболючіше питання – відновлення перевірок». Мораторій на перевірки залишиться лише для прифронтових територій.

За його словами вдалося знайти критерії, які упереджують сумлінний бізнес від проведення перевірок:

  • рівень сплати податку на прибуток нижчий на 50% та більше за середньогалузевий;
  • рівень сплати ПДВ нижчий на 50% та більше за середньогалузевий;
  • дебіторська заборгованість перевищує кредиторську більше ніж у 2 рази;
  • заробітна плата нарахована/виплачена податковим агентом менша середньої по регіону у відповідній галузі;
  • загальна сума витрат підприємницької діяльності 75% або більше загальнорічного оподатковуваного доходу, за умови, що сума задекларованого доходу становить 10 і більше млн гривень.

Такі критерії обраховуються за підсумками 2021 року.

Щодо питання застосування РРО – планується спрощення форми чеку та зменшення штрафів. А за інформацією народного депутата Ярослава Железняка, передбачено чітку норму щодо неможливості штрафувати за РРО «заднім числом», з 01.01.2022 до 01.08.2023 р. Також передбачено подальше звільнення від фінансової відповідальності за порушення у сфері РРО (крім торгівлі підакцизними податками), якщо вони були вчинені на територіях, включених до Переліку територій з наказу Мінреінтеграції. 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19100

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді