Діючі граничні строки реєстрації ПН/РК в ЄРПН

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У які строки потрібно реєструвати в ЄРПН податкові накладні (ПН), розрахунки коригування до них (РК).

Податківці нагадали, що протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, реєстрація ПН/РК в ЄРПН здійснюється з урахуванням граничних строків:

  • для ПН/РК, складених з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, – до 5 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;
  • для ПН/РК, складених з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, – до 18 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони складені;
  • для РК, складених постачальником товарів/послуг до ПН, що складена на отримувача – платника ПДВ, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, – протягом 18 календарних днів з дня отримання такого розрахунку коригування до ПН отримувачем (покупцем).

Ці строки визначає пункт 89 підрозділу 2 розділу XX ПК.

За інформацією ГУ ДПС в Івано-Франківській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді