Президент підписав закон про військовий ПДФО

Володимир Зеленський затвердив прийнятий закон про перерозподіл ПДФО та дорожного акцизу.

закон про військовий ПДФО

Калькулятор індексації зарплати

У п'ятницю, 17 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий закон №10037 щодо розроділу військового ПДФО та акцизу на дороги.

Верховна Рада прийняла закон у повторному читанні та в цілому 08 листопада.

Як повідомлялося раніше, закон збільшує надходження до загального бюджету у четвертому кварталі 2023 року і у 2024 році на 214,7 млрд грн. Ці гроші спрямують на військові видатки.

У четвертому кварталі 2023 р. за новим розподілом ПДФО буде спрямовуватися до держбюджету у пропорції 50/50: по 13 млрд грн на дрони і закупівлю артилерійських систем.

Також розподіл ПДФО у 2024 році та далі до скасування воєнного стану зміниться:

  • 45% спрямовується Держспецзв'язку на дрони (прогнозна сума 43 млрд грн),
  • 45% – Мінстратегпрому для виробництва боєприпасів та зброї (прогнозна сума 43 млрд грн),
  • 10% – на автоматичний розподіл між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

Також з 01 січня 2024 року на військові потреби буде розподілено акциз, який раніше йшов у Дорожній фонд (окрім частки місцевих бюджетів у 13,44%).

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді