Об’єкт оренди & інвестиційна нерухомість - рекомендації експерта

Експерт пояснює, які умови слід виконати, щоб перевести основні засоби в інвестиційну нерухомість, чи можна уникнути переоцінки об’єктів оренди.

Об’єкт оренди & інвестиційна нерухомість - рекомендації експерта

Об’єкти оренди — це приміщення, які бюджетні установи планують передати в оренду. У бухгалтерському обліку такі об’єкти можуть обліковувати як основні засоби або як інвестиційну нерухомість. Отже, і порядок бухобліку об’єктів різний, адже його визначено різними стандартами бухобліку:

Облік об’єктів оренди за НП(с)БОДС 129 приваблює тим, що не має вимог щодо переоцінки об’єктів обліку. Однак на практиці все не так просто. Адже є додаткові умови, які має виконати установа, щоб перевести основні засоби в інвестиційну нерухомість та надалі передавати їх в оренду.

Розглянемо ці умови.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Позабалансовий облік в бюджетних установах

Є певні активи, які бюджетні установи не можуть обліковувати на балансі. Тож їм місце на позабалансових рахунках. З’ясуємо, як здійснювати позабалансовий облік в бюджетних установах для різних активів.
67183

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4232

Інші необоротні матеріальні активи бюджетних установ: облік

Інші необоротні матеріальні активи поодинці за вартістю незначні, але за кількістю – досить помітні об’єкти в бухгалтерському обліку бюджетних установ. Нехтувати правилами їхнього обліку не варто. З’ясуємо, що це за активи й як їх обліковувати.
52403

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді