Бюджетну звітність оприлюднюватимуть автоматично

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт змін щодо оприлюднення форм бюджетної звітності на єдиному веб-порталі використання публічних коштів.

бюджетна звітність

Пошук по Класифікатору професій

Нагадаємо, наказом Мінфіну від 22.06.2018 № 575 затверджено:

  • Порядок реєстрації суб’єктів надання інформації про використання публічних коштів на єдиному веб-порталі використання публічних коштів;
  • різні форми інформації/звітності, які складають розпорядники інформації;
  • перелік форм інформації про обсяги бюджетних призначень та/або бюджетних асигнувань на відповідний бюджетний період, проведених видатків бюджету та наданих кредитів з бюджету за звітний період, інформації щодо використання коштів фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, інформації про обсяги надходжень та витрат, затверджених на відповідний рік, та обсяги надходжень та витрат за звітний період (далі – Перелік).

Мінфін пропонує уточнити відомості щодо форм бюджетної звітності, які визначено у Переліку. Зазначену в Переліку бюджетну звітність автоматично оприлюднюватимуть на єдиному веб-порталі використання публічних коштів після перевірки та візування відповідним органом Казначейства.

Розпорядник проставлятиме в АС «Є-Звітність» ознаку про згоду на оприлюднення цієї інформації на єдиному веб-порталі використання публічних коштів. Оскільки такий функціонал ще потрібно запровадити в АС «Є-Звітність», ця норма запрацює не раніше 01.01.2025.

Зауваження та пропозиції до проєкту Мінфін приймає на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53529

Складаємо Звіт про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету

Конкретизуємо всі показники, які має заповнити головний розпорядник коштів місцевого бюджету в оновленому Звіті про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету за 2024 рік. Також покажемо зразок заповнення Звіту про виконання паспорта бюджетної програми місцевого бюджету 2024 за існуючою формою.
64193

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
57848

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
185685

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді