Звітність, яку потрібно подати до ФСС

Оскільки нормативно-правові та розпорядчі акти ФСС діють до затвердження нових рішень ФСС (п. 9 розд. VII Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105), страхувальники мають подавати до ФСС:

Назва звіту

Примітка

Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (форма Ф4-ФСС з ТВП) (додаток 1 до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління ФСС з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 № 4

Звіт страхувальник складає наростаючим підсумком з початку року. Він не подає звіт, якщо:

  • немає зобов’язань перед ФСС по субрахунках, на яких ведуть облік розрахунків з ФСС на початок звітного кварталу та оборотів по субрахунках у звітному кварталі;
  • є зобов’язання ФСС перед страхувальником на початок року та немає оборотів по субрахунках, на яких ведуть облік розрахунків з ФСС у звітному кварталі (п. 4.3 Порядку)

Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (додаток до постанови правління ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України» від 30.11.2010 № 31

Подають страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, до повного погашення заборгованості.

Якщо страхувальник погашає заборгованість до кінця звітного періоду, він не подає звітність до ФСС.

За інформацією Фонду соціального страхування України

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82653

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді