Уточнено черговість відрахування із заробітку засуджених

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мін’юст затвердив зміни до Інструкції про умови праці та заробітну плату засуджених до обмеження волі або позбавлення волі.

відрахування із заробітку засуджених

Калькулятор штрафів

Наразі із суми заробітку засудженого відраховують податки та збори, потім остачу заробітку перераховують на депозитний рахунок установи виконання покарань для подальших відрахувань та відшкодувань витрат на утримання засудженого (крім вартості харчування, взуття, одягу, білизни, спецхарчування та спецодягу).

Мін’юст уточнив, що спершу із заробітку засудженого відрахують податки та збори, в другу чергу – за виконавчими документами, і лиш потім відраховуватимуть та відшкодовуватимуть витрати на утримання засудженого.

Наказ Мін’юсту від 11.10.2024 № 2938/5, яким внесені зміни, не набрав чинності.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата держслужбовців 2025

Оплата праці за посадами державної служби 2025 року як і минулого обмежується розміром та кількістю виплат згідно з Держбюджетом-2025. І хоча наразі маємо проєкт цього акта, вже однозначно можна сказати, чи буде підвищення зарплати держслужбовцям у 2025 році. Розглянемо детальніше якою буде зарплата держслужбовців, чи переглянуть посадові оклади на 2025 рік.
878

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
5939

Грошове забезпечення військовослужбовців 2024

Як правильно обчислити грошове забезпечення військовослужбовців 2024 року, у якому розмірі нарахувати, які виплати входять до нього, коли і де виплачувати, як оподатковувати — дізнаєтеся з даної публікації.
90924

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді