Винагорода за ЦПД в Розрахунку з ПДФО та ЄСВ

Уклали цивільно-правовий договір - як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.

Установи нерідко укладають, зокрема з фізособами, які не є ФОПами, цивільно-правові договори підряду або договори про надання послуг (ЦПД). Основною відмінністю цих договорів від трудових є те, що вони визначають певний обсяг робіт/послуг, які має виконати/надати фізособа. Крім того, триває ЦПД зазвичай лише від декількох днів до кількох місяців, а терміни виплати винагороди за ним обумовлює винятково домовленість сторін. І хоча про початок цивільно-правових відносин, на відміну від трудових, орган ДПС повідомляти не потрібно, відомості про факти укладених/завершених ЦПД та про нараховану/виплачену за ними винагороду бухалтер має відобразити в Розрахунку, зокрема, за ІІІ квартал 2021 року. Щоб правильно його заповнити і подати, керуйтеся Порядком № 4. У пригоді також стане Закон про ЄСВ та роз’яснення профільних відомств.

Розглянемо детально, як правильно відобразити відомості щодо ЦПД та нарахованої/виплаченої за ним винагороди в додатках Д5, Д1 та 4ДФ до Розрахунку.

Що відобразити в Додатку Д5 до Розрахунку

Що вказати в Додатку Д1 до Розрахунку

Що відобразити в Додатку 4ДФ до Розрахунку

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді