З 1 жовтня застосовуйте рахунки, відкриті за стандартом IBAN, для сплати державних і місцевих податків, зборів та інших надходжень

UA RU

З 1 жовтня застосовуйте рахунки, відкриті за стандартом IBAN, для сплати державних і місцевих податків, зборів та інших надходжень

Казначейство повідомляє, що рахунки, які передбачає стандарт IBAN в Україні, діятимуть з:

  • 01.10.2019 — для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного і місцевих бюджетів;
  • 01.11.2019 — для зарахування ЄСВ.

Реквізити нових рахунків можна отримати в органах, що контролюють справляння надходжень бюджету, та на веб-сторінках Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві. Перелік кодів бюджетної класифікації для органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, міститься у додатку до постанови КМУ «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» від 16.02.2011 № 106.

Повний перелік рахунків за стандартом IBAN для зарахування податків, зборів та інших платежів до державного і місцевих бюджетів розміщений на веб-сторінці Казначейства у рубриці «новини» під назвою «До уваги платників податків!» або за посиланням https://www.treasury.gov.ua/ua/news/do-uvagi-platnikiv-podatkiv-

Для отримання реквізитів рахунків за стандартом ІВАN для зарахування ЄСВ слід звертатися до органів Державної податкової служби України за місцем обліку.

За інформацією Казначейства

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розрахунку орендної плати: визначаємо розмір, індексуємо, розподіляємо

За оренду державного/комунального майна орендарі сплачують орендну плату установі – орендодавцю/балансоутримувачу. Розмір її за перший місяць/добу/годину визначає договір оренди. Та перед укладенням договору орендодавець/балансоутримувач має визначати її розмір. Як визначити/розрахувати орендну плату розглянемо далі.
32366

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6845

Списання ліків у бюджетній установі

Прочитайте, що робити з лікарськими засобами після того, як спливе термін їх придатності та як правильно списати протерміновані ліки.
13147

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153066

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді