Новий порядок бронювання – правила для місцевого самоврядування

Затверджений Кабміном порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану розповсюджується на посадових осіб органів місцевого самоврядування, але маж певні обмеження.

новий порядок бронювання

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року №76 встановлює правила бронювання для підприємств, державних органів влади та органів місцевого самоврядування.

Що мають робити органи місцевого самоврядування:

  • під час формування списків працівників, які підлягають бронюванню, можуть враховувати критерії Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами на період мобілізації та на воєнний час, що затверджений Постановою Уряду від 4 лютого 2015 р. №45, а також керуватися Переліком посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затвердженим Урядом Розпорядженням від 18 березня 2015 року №493;
  • подають списки до уповноважених місцевих органів виконавчої влади для подальшого погодження з Генеральним штабом Збройних Сил України (СБУ, Службою зовнішньої розвідки);
  • мають право на бронювання військовозобов’язаних, які займають посади першої — четвертої категорій  в органах місцевого самоврядування, незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;
  • мають право на бронювання не менше 50% військовозобов’язаних, які займають посади п’ятої — сьомої категорій посад в органах місцевого самоврядування, від кількості військовозобов’язаних органу місцевого самоврядування на дату подання списку.

Нагадаємо, останнім часом влада активно змінює сферу військового обліку, умови виплати та розміри грошового забезпечення та винагороди військовослужбовцям:

За інформацією Асоціації міст України

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді