Запроваджуються нові доплати бюджетникам

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Міністерство економіки пропонує доплачувати за роботу з особливими умовами праці

нові доплати бюджетникам

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

Мінекономіки розробило проєкт постанови КМУ щодо підвищення рівня оплати праці працівників державних органів та працівників підприємств, установ, закладів та організацій, які безпосередньо виконують свої обов’язки і завдання на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включаючи території можливих бойових дій та території активних бойових дій, які продовжують працювати в умовах постійного ризику для життя та здоров’я.

Проєкт постанови КМУ передбачає встановлення щомісячної доплати за роботу з особливими умовами праці, розмір якої визначають у відсотках до посадового окладу:

  • до 100% – для працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома);
  • у граничному розмірі 50% – для працівників держорганів, державних і комунальних установ, закладів, організацій, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів, державних і комунальних підприємств.

Основна умова для її встановлення – держорган, заклад, установа мають бути розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включаючи території можливих бойових дій та території активних бойових дій, включеного до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати педпрацівникам у 2024 році

Які доплати встановлені педагогам в 2024 році – з’ясуємо з експертом. Розміри, порядок та умови встановлення підвищень посадових окладів і доплат педпрацівникам у державних та комунальних закладах освіти – у матеріалі.
46478

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік з окладами працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці працівників вищої освіти➤ приклади нарахування зарплати викладачам
258669

Доплата до мінімальної заробітної плати 2024

Зарплата вийшла менша від мінімалки – у більшості випадків необхідно її «дотягувати» шляхом доплати до мінімальної заробітної плати. Однак не все так просто, адже є надурочні, нічні, різні доплати і надбавки, лікарняні та відпускні. Як з цим розібратися – у консультації.
111563

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді