Кабмін прийняв постанову про нові розміри посадових окладів ЄТС на 2024 рік

Уряд 12 січня 2024 року вніс зміни до Постанови від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

нові розміри посадових окладів ЄТС 2024

Калькулятор індексації зарплати

Постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомляє, що зміни внесені у звʼязку з підвищенням на законодавчому рівні розміру мінімальної заробітної плати:

  • з 01 січня 2024 року – 7100 грн;
  • з 01 квітня 2024 року – 8000 грн.

Уряд затвердив Примітку 1 до додатка 1 «Єдина тарифна сітка розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Додано новий абзац: посадові оклади (тарифні ставки) з 01.01.2024 розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду – 3 195 гривень.

Доручено керівникам установ, закладів та організацій забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують зарплату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Крім того, Уряд вніс зміни до Постанови від 25.10.2006 N 1472 «Про введення нових посад працівників у Секретаріаті Кабінету Міністрів України та умови оплати їх праці». Отже державний секретар КМУ отримав право установлювати у межах фонду оплати праці:

  • посадовий оклад референта на рівні посадового окладу головного спеціаліста;
  • посадовий оклад старшого референта на рівні посадового окладу завідуючого сектором у складі самостійного структурного підрозділу Секретаріату КМУ.

Оклади референтів мають встановлюватися з урахуванням класифікації посад, визначених Каталогом типових посад державної служби. Для референтів та старших референтів можуть встановлюватися:

Кабмін вже оприлюднив зміни до Постанови від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Отже посадові оклади ЄТС набули чинності з 01 січня 2024 року.

Як повідомляв експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС», до прийняття змін у Постанові №1298 посадові оклади у штатному розписі потрібно було розраховувати виходячи з минулорічного розміру тарифного розряду за ЄТС – 2893 грн. Штатні розписи затверджуються та вводяться в дію з 01.01.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7054

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
56492

Відрахування із заробітної плати 2024

У консультації мова піде про ті суми, які відраховуються із заробітної плати працівників. Це зокрема податки, аліменти, штрафи, добровільні відрахування. Як визначити відрахування із заробітної плати, як про них звітувати та якими є бухгалтерські проведення для утримань із заробітної плати у бюджетних установах.
8587

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді