Чи проводити атестацію робочого місця кухаря

264
Автор
керівник групи експертів з бюджетного обліку

Запитання

Чи проводити атестацію робочого місця кухаря?

Відповідь

Детальний матеріал

Щорічні додаткові відпустки 2024

Переглянути

До редакції «Головбух Бюджет» надійшло запитання від читача:

У малокомплектному ДНЗ працює кухар. Чи потрібно на робочому місці кухаря у малокомплектному ДНЗ проводити атестацію робочого місця за умовами праці?

Відповідає керівник групи експертів із бюджетного обліку Людмила Кравченко.

Так, потрібно. Пояснимо чому.

В установах та організаціях незалежно від форм власності і господарювання атестацію робочих місць за умовами праці проводить атестаційна комісія. Порядок атестації визначений у Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженому постановою КМУ від 01.08.1992 № 442.

Калькулятор стажу

Якщо на робочому місці кухаря не провели атестацію, він не зможе отримувати встановлені законодавством пільги та компенсації за роботу із важкими та шкідливими умовами праці.

Пам’ятайте, що атестацію робочого місця кухаря потрібно проводити незалежно від кількості дітей у закладі.

Кухарі, які працюють на робочих місцях, мають право на щорічну додаткову відпустку тривалістю до 4 календарних днів. Таку відпустку йому встановлюють за результатами атестації. Кухарі також мають право на інші пільги та компенсації (ст. 7 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII).

За своєчасне та якісне проведення атестації відповідає керівник установи відповідно до ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ласкаво просимо передплатників до Гарячої лінії Головбух Бюджет! Чекаємо на Вас!

безплатний вебінар про перевірки ревізорів

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16561