Як відкликати платіжну інструкцію з Казначейства

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Якщо установа відмовилась оплачувати товари, роботи, послуги чи інші зобов’язання після того, як органу Казначейства, що обслуговує установу, передали платіжні інструкції, їх потрібно відкликати.

відкликати платіжну інструкцію казначейства

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Відкликати платіжну інструкцію можливо за однієї умови — якщо кошти з рахунку ще не списані.

Для цього до органу Казначейства подаємо лист за підписом посадової особи установи, яка має право першого підпису згідно з карткою із зразками підписів та відбитка печатки. У листі слід зазначити реквізити платіжних інструкцій, які відкликаються, та суми, які в них зазначені. Слід врахувати, що платіжні інструкції відкликають лише в повній сумі.

Цей порядок визначений для установ, що фінансуються:

  • з державного бюджету — у абзацах 2, 3 пункту 11.5 Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженому наказом Мінфіну від 24.12.2012 № 1407;
  • місцевого бюджету — у абзацах 3, 4 пункту 10.4 Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженому наказом Мінфіну від 23.08.2012 № 938.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4277

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді